ESPKU Professional meeting: Friday 15th October 2021

Title of progentation	Graalser	Time o	Timestabl	
Title of presentation	Speaker	Time	Timetabl	
		Allocated	e	
		(includes	Central	
		question	Europea	
		time)	n Time	
Chair: Maria Giżewska				
Treatment Guidelines for Adults with PKU	Francjan van Spronsen	10 mins	1.00 p.m.	
Long-term cognitive and psychosocial outcomes in adults with PKU: Evidence 1	Elaine Murphy	20 mins	1.10 p.m.	
Long-term cognitive and psychosocial outcomes in adults with PKU: Evidence 2	Cristina Romani	20 mins	1.30 p.m.	
Discussion		15 mins	1.50 p.m.	
Cha	ir: Kirsten Ahring			
Management of PKU during pregnancy – repeat survey of practice across Europe following the publication of the European guidelines	Charlotte Ellerton	10 mins	2.05 p.m.	
Living well with PKU: Exploring the Facilitators and Barriers through a Participatory Research Approach	Bernadette Gilroy	10 mins	2.15 p.m.	
Tea break		15 mins	2.25 p.m.	
Chair: Francjan van Spronsen				
Correlations of blood and brain biochemistry in Phenylketonuria: Results from the Pah-enu2 PKU mouse.	Allysa Dijkstra	10 mins	2.40 p.m.	
The rs113883650 variant of the LAT1 gene increases risk of overweight in infants with PKU	Miroslaw Bik- Multanowski	10 mins	2.50 p.m.	
Genetic Hyperphenylalaninemias: Experience with differential diagnosis through massive parallel sequencing in South Brazil	Ida Schwartz	10 mins	3.00 p.m.	
Undiagnosed PKU can exist everywhere: results from an international survey	Annemiek van Wegberg	10 mins	3.10 p.m.	
Chair: Anita MacDonald				
Protein substitute requirements of patients with PKU on BH4 treatment: a systematic review and meta-analysis	Fatma Ilgaz	10 mins	3.20 p.m.	
Impact of vegetable protein vs. animal protein on metabolic control in children	Alex Pinto	10 mins	3.30 p.m.	

with Phenylketonuria: a randomized			
controlled trial			
A mobile media application to guide	Sharon Evans	10 mins	3.40 p.m.
suitability of food choice for inclusion			
in a PKU diet			
Oral health in Latvian patients with	Iveta Ābola	10 mins	3.50 p.m.
phenylketonuria			
Final words	Chairs	5 mins	4.00 p.m.
	Maria Gizewska		
	Kirsten Ahring		
	Francjan van Spronsen		
	Anita MacDonald		

NB: 10-minute presentations: no more than 6 slides (6 mins presentation/4 mins discussion)